Det drar ihop sig till invigning!

DSC03859
Den 9:e oktober är det äntligen dags för invigning av bron! Egentligen är det så mycket mer än bara bron som invigs eftersom projektet BanaVäg som Trafikverket kallar det inneburit mer än byggandet av bron. Motalabron är ju en del av omläggningen av nya väg 50 mellan Mjölby och Motala. Det har också byggts dubbelspår samma sträcka vilket bland annat innebär att det nu går att åka pendeltåg hela vägen från Motala till Linköping. Att väg 50 nu är omlagd och blivit mötesfri är en stor vinst i sig, men för Motalaborna innebär det också att trafiken inte kommer ledas genom de centrala delarna utan istället för utanför. Färre bilar, färre lastbilar, mindre avgaser och betydligt mindre buller!

Vi har också fått ett byggnadsverk som gör staden vackrare men som också ger dem som bara passerar genom, en magnifik vy ut över Vättern eller in i Motalaviken. På plats den 9:e oktober kommer självaste H.M. Konung Carl XVI Gustaf att vara för att inviga det hela. (Och du Kungen, om du känner att du behöver någonstans att slagga när du är här så slå en signal, jag har en plats över och en altan för lämpar sig ypperligt för lite grillning och ett glas vin när man har varit ute och invigt hela dagen.)

Programmet för invigningsdagen är inte helt klart men för att läsa mer så ta en titt på länkarna nedan:
Motala.se för invigningsprogram m.m.
Trafikverkets hemsida
Broloppet 6:e oktober

Självklart kommer information även finnas här så snart den till tillgänglig!